Şanlıurfa Teknokent’te Ar-Ge Proje Pazarı Kuruldu

Haberler Kategorisinde Yayınlandı.

Harran Üniversitesi bünyesinde bilimsel çalışmalar yapan Şanlıurfa Teknokent’te 55 üniversitenin katıldığı Ar-Ge Proje Pazarı programı başladı.

Şanlıurfa Teknokent’te bu yıl birincisi düzenlenen Harran Uluslararası Ar-Ge pazarında, 55 üniversite ile 198 proje yer aldı.
Programın açılış konuşmasında Teknokent Müdürü Hasan Aydoğdu, programın açılışına katılan herkese teşekkür ederken, temel hedeflerinin bunu geleneksel hale getirmek olduğunu söyledi.

CEVHERLERİ ORTAYA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Teknokent’i aktif şekilde yürüten ekibe teşekkür ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Bizim hedefimiz Harran’a teknolojiyi getirmektir. Şanlıurfa’da sanayimizi canlandırmaktır. Şuanda devletimiz büyük bir gayretle ‘Destek alın, Ar-Ge yapın’ diyor. Gençlerimiz potansiyel sahibidir, biz de aracı olmaya çalışıyoruz. Biz bu cevherleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Proje Pazarında ise hedefimiz, devletimizin verdiği imkanları sanayicilerimizin hizmetine sunmak ve ticaret alanına yöneltmektir. ‘Şanlıurfa’da Ar-Ge yapılır mı?’ deniliyor. Bende diyorum ki yapılır. Bu kadar genç bir nüfus varken bunu yapmalıyız, yapmak zorundayız” diye konuştu.

ŞANLIURFA’YI TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ ŞEHRİ YAPABİLİRİZ

Programın açılışına katılan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Ahmet Eşref  Fakıbaba, Şanlıurfa’nın tarihiyle, toprağıyla, havasıyla, insanıyla çok farklı bir şehir olduğunu söyledi.
Problemler yerelde çözülür, eğer yerelde çözülmüyorsa merkez çözemez diyen Fakıbaba; “Şanlıurfa’da en büyük problem işsizliktir, işsizliği çözmenin adresi ise burasıdır. Eğer bir sanayici Teknokent’le birlikte yürümüyorsa, Üniversite ile beraber projelerini yapmıyorsa, verimliliği düşüktür. Bilim adamlarıyla, hocalarımızla ve iş adamlarımızla biz el ele verip potansiyel güç olan genç arkadaşlarla beraber Şanlıurfa’yı, sadece bu bölgenin değil Türkiye’nin en önemli şehri yapabiliriz” şeklinde konuştu.

HİÇBİRŞEY YERİNDE DURMUYOR

Harran Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen bu etkinliğin, Şanlıurfa’ya ve ülkemize faydalar getirmesini temenni eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; “Ülkemizin nitelikli eleman yetişmesine ihtiyacı var. Okullardan mezun ettiğimiz çocukları, ülkeye faydalı birer birey haline getirmemiz lazım. Bazı eksikliklerimiz konusunda Teknokent, sanayicilerimiz ve yerel yönetimlerimizle bizler de elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız. Hiçbirşey yerinde durmuyor, hep gelişmeler oluyor, farklı bir şey ortaya koymak lazım. Yeni projeler, yeni tasarımlar çok önemlidir, yeter ki düşüncemizde proje geliştirmek olsun, devletimiz girişimcilerimizi desteklemektedir.
Yaklaşık bir buçuk saat süren açılış programının ardından, Milletvekili Dr. Ahmet Eşref  Fakıbaba, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Kırıkçı, Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol, Esnaf Sanaatkârlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Sivil Toplum Kuruluş yetkilileri ve protokol üyeleri, salonda bulunan Ar-Ge çalışmaları standlarını gezdiler.